Slaapbanken informatie

1 persoons slaapbank kopen

1 persoons slaapbank kopen? Dit is waar je op moet letten!

Een slaapbank is ruimtebesparend want je haalt een bank en bed ineen in huis. Bij Het Slaapbankencentrum bieden wij een ruime keus uit alle soorten slaapbanken, slaapstoelen en slaappoefen. Op zoek naar een 1 persoons slaapbank? Lees hieronder onze tips voor het kopen van een eenpersoons slaapbank.

Hoeveel ruimte mag de bedbank innemen?

De belangrijkste vraag die je jezelf kunt stellen is hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Niets zo vervelend als een prachtige slaapbank tegenkomen en dat dan blijkt dat je hem niet kwijt kunt. Meet vooraf de beschikbare ruimte op en ga met die afmetingen op zoek.

Bedbanken voor één persoon hebben geen standaard maten. De afmetingen zijn afhankelijk van het model. Houdt daarbij rekening met de zogenoemde slaapmaat, de grootte van het matras, en de buitenmaat, de grootte van de bank.

Welk systeem moet de bank hebben?

Slaapbanken en slaapstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende types. Zo is er het oude bekende uitklapsysteem waarbij de bank naar voren uitvouwt bij het omzetten naar een bed. De bank neemt daarbij extra ruimte in.

Daarnaast kun je kiezen voor een dwarsslaper waarbij je slaapt over de breedte van de bank. Bij een éénpersoons slaapbank hoef je het geheel veelal niet meer uit te vouwen. Een paar kussens aan de kant en je kunt slapen. Wel of geen klapsysteem is dus van belang voor de afmetingen.

Wat voor matras is het beste voor je slaapbank?

Het volgende waar je waar je rekening mee moet houden bij een eenpersoons slaapbank kopen is het matras. Je wilt natuurlijk niet alleen lekker zitten, maar ook een goede nachtrust krijgen.

Hierbij is het van belang om na te gaan hoe vaak het bed gebruikt zal worden. Is het af en toe voor een logé die langskomt? Of ga je er zelf iedere nacht op slapen? Bij veelvuldig gebruik kun je het beste kiezen voor een slaapbank met een gesloten systeem. Het bed is dan echt een los gedeelte van de bank. Hierdoor heb je een apart matras, dat je naar wens kunt uitkiezen. Een slaapbank doet tegenwoordig dus niet meer onder voor een normaal bed.

Wil je een bepaalde kleur of stof?

Een bank kan de inrichting van een kamer completeren. Met een mooie contrasterende kleur wordt dit meubel een echte blikvanger in een ruimte. Of ga juist voor een neutrale tint als het geheel al druk genoeg voelt.

Ook de stof van een slaapbank kan een heel persoonlijke keuze zijn. Misschien vind je een bepaalde stof fijn aanvoelen of zoek je juist een bekleding met textuur. Veel 1 persoons bedbanken zijn in een bepaalde kleur of stof te bestellen zodat ze helemaal naar wens zijn.

Met deze tips wordt jouw nieuwe 1 persoons slaapbank kopen al een stuk makkelijker. Wil je jouw slaapbank graag een keer komen bekijken en testen? Kom dan langs bij onze showroom in Sliedrecht