Slaapbanken informatie

Hoe kies ik een eenpersoons slaapbank?

welke maat slaapbank

Hoe kies ik een eenpersoons slaapbank?

Een eenpersoons slaapbank uitkiezen kan een hele klus zijn. Er bestaan veel verschillende varianten en je hebt waarschijnlijk ook zelf eisen aan je eenpersoons slaapbank. Hoe kies je een eenpersoons slaapbank? In deze blog vertellen we je graag alles over slaapbanken voor één persoon.

Verschillende types slaapbanken

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende slaapbanken verkrijgbaar dat er altijd wel iets tussen zit voor jou. Zo zijn er de traditionele slaapbanken die naar voren uitklappen maar ook banken die direct te beslapen zijn, de dwarsslapers.

Een uitklapbare slaapbank neemt weinig ruimte in. En de zogenoemde dwarsslapers, waarbij het bed zich uitstrekt over de breedte van de bank, zien er qua uiterlijk meer uit als een luxe sofa. Daarnaast hoef je de dwars slapers niet uit te klappen. De tweepersoons dwarsslapers nemen wel iets meer ruimte in en vouwen in de lengte uit.

Ook zijn er slaapstoelen en slaappoefen verkrijgbaar die ingeklapt heel compact zijn. Toch vouwen ook deze meubels uit tot een volwaardig bed voor één of twee personen.

Belangrijk is dus om te bepalen of je een dwarsslaper of een uitklap slaapbank wil.

Kies de juiste maat slaapbank

Het klinkt zo logisch, maar bij slaapbanken heb je te maken met verschillende maten. Zowel de bank als het bed moet namelijk passen in de ruimte die je voor ogen hebt. Het is nogal onhandig natuurlijk als je jouw bank niet helemaal kunt uitvouwen.

Houdt daarom rekening met de matrasmaat (slaapmaat) en de buitenmaat. De buitenmaat is de maat van het matras + de maat van de poten. Sommige systemen hebben wat meer ruimte nodig waardoor de buitenmaat een stuk groter kan zijn dan de matrasmaat.

Heb je een bank op het oog die nét te breed is? Veel van onze slaapbanken zijn verkrijgbaar met en zonder armleuningen. Zo kun je een beetje spelen met de afmetingen en een 1 persoons slaapbank kiezen die precies past in de ruimte.

welke maat slaapbank

Soort matras voor een slaapbank

Een goede slaapbank moet natuurlijk lekker zitten én lekker liggen. Comfort staat dus bovenaan de wensenlijst! De factor die belangrijk is voor een goede nachtrust is het soort matras. Hoe vaak gaat jouw slaapbank gebruikt worden als bed? Wordt er af en toe een nachtje op geslapen of juist dagelijks? Bij intensief gebruik zal het juiste matras een wereld van verschil maken. Je kunt dan het beste kiezen voor een slaapbank met een gescheiden systeem. Aan de buitenkant kun je niet zien dat er een bed in zit en de bank vouwt uit tot een volwaardig bed inclusief een goed matras. Vaak kan jezelf een type matras kiezen voor in je slaapbank. Let dus bij de keuze voor je eenpersoons slaapbank op welk systeem past bij het te verwachten gebruik. Naast het uitvouw systeem en het matras kan je ook andere uiterlijke kenmerken van 1 persoons slaapbanken aanpassen. Zo zijn er ontzettend veel mooie stoffen waarin de slaapbanken en stoelen kunnen worden geleverd daarnaast kan je vaak ook verschillende poten selecteren zoals bij de Cubed slaapbanken.

Showroom

Wil je vooraf weten hoe jouw slaapbank zit en ligt? Kom dan naar onze showroom in Sliedrecht. Met een oppervlakte van 1000m2 vind je hier bijna ons complete assortiment slaapbanken en bedkasten. Zo weet je precies wat je koopt en kun je direct in de winkel jouw slaapbank bestellen. Heb je nog vragen of kunnen we je van advies voorzien? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantenservice. We denken graag met je mee!