Slaapbanken informatie

Hoe werkt een slaapbank?

Een slaapbank is meer dan een zitplek. Het is een gecombineerd meubelstuk dat fungeert als bank én bed, waardoor het ideaal is voor kleine ruimtes, gastenkamers of als een extra slaapplaats. In deze blog duiken we dieper in op “hoe werkt een slaapbank?”, de verschillende systemen die worden gebruikt, en waar je op moet letten bij de aankoop van een slaapbank.

Type slaapbanken

Wanneer je je afvraagt ”hoe werkt een slaapbank” dan vraag je eigenlijk naar de manier van uitklappen of hoe je er een bed van maakt en dus het type slaapbank. 

In de basis zijn er twee manieren waarop je op een slaapbank kan slapen, namelijk op een echt matras je uitvouwt en waar je niet op hoeft te zitten. Of je slaapt op de kussens waarop je ook zit. 

Hoe werkt een slaapbank met een echt matras? 

Wanneer je een slaapbank koopt om vaker op te slapen, is het verstandig om een slaapbank te kiezen waarbij je op een echt matras ligt. Dit matras zit verborgen onder de zitting van je bank. Om het bed uit te klappen zit er een stevige lus in de spleet tussen de rugleuning en de zitting van je bank. Wanneer je aan de lus trekt, komt het aparte matras naar buiten. Aan het gedeelte wat je naar buiten trekt zitten extra poten die zorgen dat je matras en de lattenbodem ondersteuning hebben. Onder je matras zit een ‘gewone’ lattenbodem. Slaapbanken met een echt matras zijn er in 1 persoons slaapbanken maar ook in tweepersoons slaapbanken

Wanneer je op de zitkussens slaapt, kun je de vraag: “hoe werkt een slaapbank” op een aantal manieren beantwoorden. Zo kan je soms de rugleuning naar achteren klappen en er zijn ook 1 persoons slaapbanken waarbij je enkel de zitting van de bank naar voren hoeft te halen en dan twee poten uitklapt. Er zijn ook slaapbanken waarbij je aan zo’n zelfde lus in de ruimte tussen de zitting en de rugleuning moet trekken en dan het bed kan uitklappen. Je slaapt dan op de zitting en op een gedeelte van de zitting dat onder in de bank verstopt zat. 

Welke slaapbank kies ik? 

Wanneer je de vraag: “Hoe werkt een slaapbank?” probeert te beantwoorden omdat je er elke nacht op wil gaan slapen, dan is een slaapbank met een echt matras natuurlijk een must. Deze slaapbanken slapen echt lekker en bieden ondersteuning voor je rug. 

Ook het uiterlijk van deze banken is tegenwoordig zeer stijlvol en van buiten zie je vaak niet meer dat het een slaapbank betreft. 

Wil je af en toe gasten op je slaapbank laten slapen, dan is een variant waarbij je op het zitgedeelte slaapt ook een goede mogelijkheid. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *