Toont alle 3 resultaten

3,566.004,798.00
2,189.002,833.00
2,310.00

Voordelen horizontaal opklapbed
Een horizontaal opklapbed wordt vanuit de zijkant uitgeklapt. Het opklapbed ligt dus in de lengte tegen de bedkast aan. Groot voordeel hiervan is dat het opklapbed in uitgeklapte stand relatief weinig ruimte inneemt.
Het opklapbed steekt namelijk niet veel meer uit als de bedbreedte van het bed.
Bij een horizontaal opklapbed staat het bed dus wel altijd tegen een wand. Hierdoor is het natuurlijk wat lastiger in en uitstappen als je met zijn tweeën in bed ligt. Slaap je regelmatig met 2 personen in een opklapbed? Bekijk dan ook eens onze verticale opklapbedden.
1 persoons of 2 persoons horizontaal opklapbed
Horizontale opklapbedden zijn in diverse maten verkrijgbaar. Omdat een horizontaal opklapbed in uitgeklapte stand tegen de muur is geplaatst worden de meeste modellen als 1 persoons opklapbed verkocht.
Een horizontaal opklapbed is ruimtebesparend
Omdat dit opklapbed in uitgeklapte stand minder ruimte inneemt (slechts de bedbreedte) is een horizontaal model opklapbed populair in smallere kamers.
Wanneer je het opklapbed weer dicht doet blijft slechts een relatief ondiepe kast over.
Als bedkast is een horizontaal opklapbed wel breeder als een verticaal opklapbed. Dit komt doordat de totale breedte minimaal 200cm (de bedlengte) is.
Voordeel is echter wel dat de bedkast van een horizontaal opklapbed doorgaans wat lager is als dat van een verticaal model. Ingeklapt lijkt het qua uiterlijk dan ook meer op een lage kast of dressoir.