Hoe kies ik de maat van de slaapbank?

U kunt het beste een tekening meenemen naar de winkel, dan kunnen wij u zo goed mogelijk adviseren. We kunnen u door middel van een voorbeeld wél aangeven waar u rekening mee moet houden.

Voorbeelden slaapmaten

Stel dat het om een gewenste slaapmaat van 140/200 cm gaat en de bank moet naar voren toe uitklappen (d.w.z. dat het voeteind de kamer in komt), dan is de minimale breedte die u nodig heeft 140 cm, dit geldt bijvoorbeeld voor de modellen Skater en Willy. Bij Gitta is dat 144 en bij Solino 145 cm. Als u een systeem uitzoekt waarbij zitten en slapen is gescheiden, bijvoorbeeld systeem A, dan is de minimale buitenmaat bij een bed van 140 cm. breed: 170 cm (model Stan). De totale uitslag (van hoofd- tot voeteneind) is bij systeem A 212 cm. Bij Solino 200 cm, bij Willy 201 cm, bij Gitta 204 cm. en bij de Skater 214 cm. Voor al deze banken geldt dat als u een slaapmaat van 160 cm breed wilt hebben, u gewoon 20 cm optelt bij de maat van de 140 slaapbank. Mocht deze uitslag niet in de kamer passen, dan komt u bij de zogenaamde dwarsslapers terecht (hier komt de zijkant van de bank de kamer in). Het simpelste voorbeeld daarvan is model Fuji. Bij een slaapmaat van 140/200 cm is de bank 200 cm breed en is hij 140 cm diep.

Gratis bezorging en montage

Binnen Nederland & België

1000m2 showroom

Proefzitten en proefliggen? Bezoek onze showroom in Sliedrecht

3 jaar garantie

Minimaal 3 jaar garantie op onze slaapbanken en bedkasten

Betaal veilig & vertrouwd

iDeal / Bancontact / MasterCard / Visa

logo-slaapbankencentrum-1

Dé slaapbankenspecialist sinds 1945

Winkelwagen

10% korting op Innovation Cubed | Code VOLKSKRANT10

Begin met typen om te zoeken in ons assortiment

Meer informatie

Heb je een vraag, wil je meer informatie of wil je een afspraak maken om in onze showroom te komen proefzitten? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zsm contact met je op!
Shop
Sidebar

Inloggen

Nog geen account?